Telefonische intake

Zodra wij je verwijzing hebben ontvangen, plannen we samen een telefonische intake in. Tijdens de intake voer je een kennismakingsgesprek met een van onze psychologen. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. De psycholoog gaat dieper in op je aanmelding en verwijzing, vraagt naar je klachten, verschijnselen en naar je hulpvraag.

Daarna bekijken we of ons behandelprogramma aansluit op jouw vraag. Als dat zo is, zien we je graag tijdens een intakegesprek op locatie. Het kan ook gebeuren dat jij of de psycholoog besluit dat een behandeling bij Trauma Centrum Nederland (nog) niet verstandig is. Samen bespreken jullie telefonisch wat dan wel een juiste stap kan zijn. Ook je huisarts of verwijzer brengen we hiervan op de hoogte.

Wat kun je zelf voorbereiden?

Zorg ervoor dat je bereikbaar bent op de dag van de telefonische afspraak. Het is prettig als je een rustige ruimte uitkiest om het gesprek te voeren en van tevoren goed bedenkt welke vragen jij aan ons wilt stellen. Ook kun je zelf al vervolgzorg regelen: iemand die voor je klaarstaat na onze intensieve kortdurende behandeling.

Wat kun je zelf voorbereiden?

Dit moet een psycholoog zijn die traumabehandeling kan geven, die je voor onze behandeling minimaal een keer hebt gezien en die je binnen een week na afronding van ons programma verder kan behandelen.

Meer informatie?

Klik dan op onderstaande knop.