Intake I

Zodra wij je verwijzing hebben ontvangen, plannen we de eerste intake via beeldbellen in. Tijdens de eerste intake voer je een kennismakingsgesprek met een van onze (regie)behandelaren/psychologen. Dit gesprek duurt ongeveer anderhalf uur. De psycholoog gaat dieper in op je aanmelding en verwijzing, vraagt naar je klachten, verschijnselen en naar je hulpvraag.

Daarna bekijken we of ons behandelprogramma aansluit op jouw vraag. Als dat zo is, maken we een afspraak voor een tweede intakegesprek. Het kan ook gebeuren dat jij of de psycholoog besluit dat een behandeling bij Trauma Centrum Nederland (nog) niet verstandig is. Samen bespreken jullie wat dan wel een juiste stap kan zijn. Ook je huisarts of verwijzer brengen we hiervan op de hoogte.

Voorbereiding op intake

Je krijgt van de behandelaar vlak voor de intake via de mail een uitnodiging voor het beeldbellen. We gebruikten voor het beeldbellen Microsoft Teams.

Beeldbellen werkt het beste op een PC of laptop met webcam en microfoon, gebruik bij voorkeur Chrome als browser. Je hoeft geen software te downloaden, maar wil je voor de afspraak controleren of de webcam en microfoon het doen. Als je geen PC of laptop hebt, kan dit ook met een mobiele telefoon.

Ook kun je zelf al vervolgzorg regelen als je dit nog niet hebt: iemand die voor je klaarstaat na onze intensieve kortdurende behandeling.

Voorbereiding op intake

Het is belangrijk dat je deze psycholoog voor onze behandeling minimaal één keer hebt gezien en dat deze je binnen een week na afronding van ons programma verder kan behandelen. Wanneer je dagbehandeling gaat doen kan dit een psycholoog in de basis-GGZ zijn. Wanneer je klinische behandeling gaat doen moet dit een psycholoog in de Specialistische-GGZ zijn.

Er zal ook gevraagd worden naar een identiteitsbewijs, dus zorg dat je je ID-kaart, paspoort of rijbewijs bij de hand hebt. Het is handig als je ook een medicatielijst hebt wanneer je medicatie gebruikt.

Meer informatie?

Klik dan op onderstaande knop.