Behandel­programma

De behandelprogramma’s bij Trauma Centrum Nederland zijn kort, intensief en richten zich op lichaam en geest. Onze programma’s bestaan uit behandelmethoden die wetenschappelijk onderbouwd zijn, waaronder EMDR en exposure.

 

Daarnaast gebruiken we lichamelijk en creatief georiënteerde psycholoog groepssesies. Jij volgt een programma dat precies aansluit op jouw hulpvraag.

Een psychotrauma heeft invloed op jouzelf, en vaak ook op je directe sociale omgeving. Daarom betrekken we jouw naaste omgeving (familie, vrienden, andere betrokkenen) bij de behandeling. Zij draaien op de laatste dag van jouw behandelprogramma (online) mee en voeren een gesprek met jou en de behandelaren, zodat ze je kunnen bijstaan in de vervolgzorg.

Ambulant programma

6 dagen

Ons ambulante programma duurt zes dagen. Je volgt de verschillende behandelingen bij ons op locatie in het voormalige klooster van Kranenburg. Aan het einde van de dag ga je terug naar huis, of verblijf je in een hotel of bed and breakfast in de omgeving. 

Klinisch programma

8 dagen

Tijdens ons klinische programma verblijf je acht dagen bij ons op locatie in de Achterhoek, in het voormalige klooster van Kranenburg. Je volgt dagelijks verschillende behandelingen en kunt na het programma ontspannen op je eigen kamer en vertrouwen op onze hulp en zorg.

Meer informatie?

Klik dan op onderstaande knop.