Ambulant programma

Ons ambulante programma (dagbehandeling) duurt 4 dagen. Je volgt de behandelingen bij ons op locatie in de pastorie naast het voormalige klooster van Kranenburg. Aan het einde van de dag ga je terug naar huis, of verblijf je in een hotel of bed and breakfast in de omgeving.  

Behandelingen

Sommige cliënten volgen dit ambulante programma twee keer, als de zwaarte of complexiteit van hun trauma daar om vraagt. In dat geval volg je dus een ambulant programma van acht dagen.

 

Tijdens het ambulante programma volg je de volgende behandelingen:

Psychologische behandeling

EMDR en exposure

EMDR en exposure zijn allebei vormen van cognitieve gedragstherapie. Beide behandelingen staan in de richtlijnen voor het behandelen van PTSS en van beide behandelingen is het effect wetenschappelijk aangetoond. EMDR en exposure vinden dagelijks en individueel plaats.

Psychomotorische therapie

Hoofd en lichaam
Psychomotorische therapie (PMT) is een ervaringsgerichte therapie. Bij PMT kom je letterlijk en figuurlijk in beweging met oefeningen gericht op lichaamsbeleving en het handelen in bewegingssituaties. Met het oefenen, ervaren en ontdekken bouw je aan een herstel van de verbinding tussen je hoofd en je lijf. Je leert om lichaamssignalen, eigen behoefte, gevoelens en gedragspatronen te herkennen, te verwoorden en begrijpen. Zo kom je tot nieuwe ervaringen, inzichten en gedrag die helpend zijn bij het proces van traumaverwerking.

Beeldende vaktherapie

Doen in plaats van praten
Veel mensen beschrijven beeldende therapie als een rechtstreekse weg naar diepere gevoelslagen. De behandeling geeft inzicht in denken, voelen en handelen. In beeldende therapie is gesprek niet het belangrijkste middel, maar de activiteit: het doen. Beeldend vormgeven maakt non-verbale communicatie mogelijk. Zonder dat je je ervaring expliciet hoeft te benoemen, geef je er toch vorm en inhoud aan. Zo werk je al doende aan een oplossing, inzicht en verwerking van je trauma’s.

Meer informatie?

Klik dan op onderstaande knop.