Ambulant programma

Ons ambulante programma duurt 4 of 8 dagen. Je volgt de behandelingen bij ons op locatie in het voormalige klooster van Kranenburg. Aan het einde van de dag ga je terug naar huis, of verblijf je in een hotel of bed and breakfast in de omgeving.

Behandelingen

Sommige cliënten volgen dit ambulante programma twee keer, als de zwaarte of complexiteit van hun trauma daar om vraagt. In dat geval volg je dus een ambulant programma van acht dagen.

 

Tijdens het ambulante programma volg je de volgende behandelingen:

Psychologische behandeling

EMDR, exposure, phycho-educatie

EMDR en exposure zijn allebei vormen van cognitieve gedragstherapie. Beide behandelingen staan in de richtlijnen voor het behandelen van PTSS en van beide behandelingen is het effect wetenschappelijk aangetoond. EMDR en exposure vinden dagelijks en individueel plaats.

Psychomotore vaktherapie

Hoofd en lichaam
Yoga, bootcamp, kickboksen: sporten (psychomotore therapie) heeft meerdere functies. Het zorgt voor ontspanning, je leert grenzen en lichaamssignalen (her)kennen en op je lichaam te vertrouwen. Uiteraard onder begeleiding van onze psychomotore therapeuten.

Beeldende vaktherapie

Doen in plaats van praten
Veel mensen beschrijven beeldende therapie als een rechtstreekse weg naar diepere gevoelslagen. De behandeling geeft inzicht in denken, voelen en handelen. In beeldende therapie is gesprek niet het belangrijkste middel, maar de activiteit: het doen.   Beeldend vormgeven maakt non-verbale communicatie mogelijk. Zonder dat je je ervaring expliciet hoeft te benoemen, geef je er toch vorm aan. Zo werk je al doende aan een oplossing, inzicht, acceptatie van je probleem.

Afspraak maken?

Plan een telefonische intake