Ambulant programma

Ons ambulante programma (dagbehandeling) duurt 6 dagen. Tussen de 6 behandeldagen zit altijd een weekend van vrijdag, zaterdag en zondag waarin je niet behandeld wordt. Je volgt de verschillende behandelingen bij ons op locatie in Kranenburg. Aan het einde van de dag ga je terug naar huis, of verblijf je in een hotel of bed and breakfast in de omgeving.

Wil je alvast rondkijken bij Trauma Centrum Nederland?

Behandelingen

Tijdens het ambulante programma volg je de volgende behandelingen:

Psychologische behandeling

EMDR en exposure

EMDR en exposure zijn allebei vormen van cognitieve gedragstherapie. Beide behandelingen staan in de richtlijnen voor het behandelen van PTSS en van beide behandelingen is het effect wetenschappelijk aangetoond.

 

EMDR en exposure vinden altijd individueel plaats.

Psychomotorische therapie

Hoofd en lichaam
Psychomotorische therapie (PMT) is een ervaringsgerichte therapie. Bij PMT kom je letterlijk en figuurlijk in beweging met oefeningen gericht op lichaamsbeleving en het handelen in bewegingssituaties. Met het oefenen, ervaren en ontdekken bouw je aan een herstel van de verbinding tussen je hoofd en je lijf. Je leert om lichaamssignalen, eigen behoefte, gevoelens en gedragspatronen te herkennen, te verwoorden en begrijpen. Zo kom je tot nieuwe ervaringen, inzichten en gedrag die helpend zijn bij het proces van traumaverwerking.

 

PMT wordt zowel in groepsverband als individueel gegeven.

Beeldende therapie

Doen in plaats van praten
Veel mensen beschrijven beeldende therapie als een rechtstreekse weg naar diepere gevoelslagen. De behandeling geeft inzicht in denken, voelen en handelen. In beeldende therapie is gesprek niet het belangrijkste middel, maar de activiteit: het doen. Beeldend vormgeven maakt non-verbale communicatie mogelijk. Zonder dat je je ervaring expliciet hoeft te benoemen, geef je er toch vorm en inhoud aan. Zo werk je al doende aan een oplossing, inzicht en verwerking van je trauma’s.

 

Beeldende therapie wordt zowel in groepsverband als individueel gegeven.

Meer informatie?

Klik dan op onderstaande knop.